Referenssit

"Lihakauppias Jussi Tuominen Helsingin punainen kaupunginjohtaja 1918" -illallisnäytelmä huhtikuussa 2018

Huhtikuussa 2018 Finlandia-voittaja Juha Hurme ja professori Laura Kolbe herättivät vuoden 1918 Helsingin punaisen kaupunginjohtajan Jussi Tuomisen eloon kolmen ruokalajin illallisnäytelmässä. Jussi Tuominen (Tomi Alatalo) nähtiin Hurmeen ohjaaman ja Kolben käsikirjoittaman monologinäytelmän tähtenä autenttisessa miljöössä Paasitornin Ravintola Graniittilinnassa. Näytelmän yhteydessä tarjoiltu menu oli suunniteltu Jussi Tuomisen hengessä. Kaikki kolme järjestettyä näytöstä olivat loppuunmyytyjä.

Valokuvat: Pekka Lähteenmäki

"Kekkosen pöydässä" -illallisesitys maaliskuussa 2017

Helsinki Walks, Finlandia-talo ja Urho Kekkosen arkisto toteuttivat yhteistyössä ainutlaatuisen illalliskokemuksen ja aikamatkan vuoteen 1975. "Kekkosen pöydässä" oli Finlandia-talossa järjestetty ohjelmallinen illallinen, jossa näyttelijä Juha-Pekka Mikkola esitti Kekkosen Etyk-tunnelmia Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi. Illallismenu oli saanut inspiraationsa alkuperäisestä Etyk-menusta. Näytöksiä järjestettiin kaksi maaliskuussa 2017.

"Finlandia-talon autenttinen miljöö yhdistettynä huolellisesti laadittuun käsikirjoitukseen ja maistuvaan illalliseen tarjosivat ainutlaatuisen teatterielämyksen, jota voisi oikeastaan kuvata Kekkos-larpiksi. Tarjoaa kiinnostavaa sisältöä sekä niille, joille Kekkosen ajan historia on tuttua että sellaisille, joilla Kekkonen on pelkkä myyttinen hahmo historiankertomuksista."

           - Illallisvieras, 29

 

Valokuvat: Pekka Lähteenmäki www.pekkalahteenmaki.com

"Mannerheimia odottamassa" -illallisnäytökset hotelli Kämpissä keväällä 2015

Illallisnäytökset toteutettiin yhteistyössä hotelli Kämpin ja Ylioppilasteatterin kanssa.

"Yhteistyö Helsinki Walks Oy:n kanssa oli ammattimaista Mannerheim-projektimme alusta loppuun. Helsinki Walksin tuottaja huolehti ohjelman järjestelyistä ja luennoitsijan historiallinen asiantuntemus takasi sen, että Hotel Kämpin ainutlaatuinen historia yhdistyi esityksessä hienosti Helsingin historiaan. Ohjelma, ajankuvaan sopiva illallinen ja Hotel Kämpin Peilisalin puitteet takasivat asiakkaillemme unohtumattoman illan."   

-Ritva Seppänen, Chief Marketing Officer, Kämp Group Oy

 

Valokuvat: Pekka Lähteenmäki www.pekkalahteenmaki.com

"Puhuu kuin Ruuneperi" -kulttuuritapahtuma Aschan Café Jugendissa

Helmikuussa 2014 Helsinki Walks, Torikorttelit ja Aschan Café Jugend järjestivät nelipäiväisen “Puhuu kuin Ruuneperi” -kulttuuritapahtuman, jossa pohdittiin kansallisrunoilija J.L.Runebergin monia merkityksiä niin historiassa kuin nykyajassakin. Monipuoliseen ohjelmaan kuului mm. musiikkia, runonlausuntaa, luentoja sekä poliitikkojen puheenvuoroja.

Valokuvat: Pekka Lähteenmäki www.pekkalahteenmaki.com