Helsingin kahvilakulttuuri

Helsingin kahviloita ja kahvilakulttuuria esittelevän kävelykierroksen aikana tutustutaan kaupungin menneisyyteen kahvila- ja tapakulttuurin välityksellä. Kahvin valmistamisen ja sen nauttimisen ympärille kehittynyt seurustelukulttuuri tarjoaa näkymän kaupunkilaisuuteen niin tänään kuin menneinä vuosikymmeninä. Juovathan suomalaiset yhä edelleenkin eniten kahvia maailmassa. 

Kävelyreitin varrella näemme useita helsinkiläisten suosimia kahvikeitaita; jotkut niistä sijaitsevat Kappelin ja Fazerin tavoin yhä edelleen alkuperäisillä paikoillaan ja jotkut niistä, kuten Nissenin kahvilaketju ja Cafe Colombia, elävät edelleen kaupunkilaisten muistoissa. Kierroksen aikana kuullaan Helsingin kahviloihin liittyviä tarinoita kahvin saapumisen alkuvaiheilta 1700-luvun alkupuolelta nykypäivään. Kävelykierros lähtee liikkeelle Senaatintorilta ja päättyy Lasipalatsiin. Kierros saatavana suomen, englannin, portugalin ja espanjankielisenä. 

Oppaana joko FM Katja Tikka tai FM Leea Lappalainen. Katja Tikka ja Leea Lappalainen ovat historiantutkijoita ja tietokirjailijoita. He ovat yhdessä Anu Järvisen kanssa julkaisseet Kahvintuoksuinen Helsinki -kirjan (Minerva kustannus, 2013) 

Kuva: Pekka Lähteenmäki